vrijdag, 3. april 2009 - 9:40

Bouwbedrijf VDM wint Ondernemersprijs

Buitenpost

Bouwbedrijf VDM uit Drogeham heeft donderdagavond de eerste Ondernemersprijs Achtkarspelen gewonnen. In een volle zaal in Surhuisterveen heeft dhr. Berend Talsma, commercieel directeur, van VDM de ondernemersbokaal in ontvangst genomen van Joop Atsma, lid van de Tweede Kamer. VDM krijgt nog een speciaal kunstwerk uitgereikt die door kunstenaar Tamme Hoekstra uit Surhuisterveen wordt gemaakt wordt.

Bouwbedrijf VDM
Van de 14 genomineerde bedrijven is bouwbedrijf VDM gekozen als ondernemer van het jaar 2008 van de gemeente Achtkarspelen. VDM is een succesvol familiebouwbedrijf met een lange traditie die terug gaat tot 1880. De innovatiekracht van VDM is ongekend in de bouwsector. Door de broers Hendrik en Marten van der Meer is begin jaren 80 het accent verlegd van kozijnenbouw naar houtskeletbouw in de particuliere sector. Dit is zeer succesvol gebleken.

Creatieve, vernieuwende oplossingen
In de loop der jaar heeft VDM bewezen een bedrijf te zijn dat altijd op zoek is naar creatieve, vernieuwende oplossingen. En niet alleen op gebied van bouwen maar ook op gebied van marketing en verkoop.

Genomineerden
De deskundige jury heeft de 14 genomineerde bedrijven beoordeeld op innovatie kracht, duurzaamheid, werkgelegenheid, positief in het nieuws, groeipotentie, uniekheid, leefbaarheid/ betekenis voor de regio. Hiervan is een juryrapport gemaakt wat op te vragen is bij dhr. A.P. van der Meulen van de gemeente Achtkarspelen. De jury bestaat uit:
- Dhr. J. Atsma, lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
- Dhr. W. van der Wal, wethouder Economische Zaken van Achtkarspelen
- Dhr. D.J. Douwstra, regiodirecteur Friesland Bank
- Dhr. A. Procée, voorzitter ondernemersvereniging ABC
Provincie:
Tag(s):