vrijdag, 6. februari 2009 - 13:03

Boze buurtbewoners blokkeren parkeergarage uit protest

Haarlem

Buurtbewoners van de wijk De Kamp in Haarlem hebben donderdag 5 februari uit protest massaal parkeergarage De Kamp geblokkeerd. De gemeente Haarlem heeft plannen om een tunnel aan te leggen voor de Zuidtangent die dwars door de wijk zal lopen.

Enkele monumentale woningen, flats en de parkeergarage zullen tegen de vlakte moeten om deze tunnel te realiseren. De gemeente hoopt met deze tunnel een tijdwinst van 4 minuten voor de Zuidtangent te behalen.

Buurtbewoners vinden het niet acceptabel dat voor zo’n minimale tijdwinst een halve wijk gesloopt moet worden. Daarnaast vrezen zij veel hinder te ondervinden van de bussen die elke 2 minuten langs zullen rijden.

Donderdagavond bezetten de boze buurtbewoners de Parkeergarage De Kamp waarna zij hun protesttocht vervolgden met spandoeken door de binnenstad van Haarlem.

Via de Gedempte Oude Gracht gingen ze naar binnen bij het kantoor van de Projectgroep Tunnelstudie. Daarna vervolgden ze hun weg naar het Stadhuis waar ze de vergadering van de raadscommissie “binnenvielen�.
Provincie:
Tag(s):