dinsdag, 2. juni 2009 - 21:40

Burgemeester Heldoorn gaat langs bij alle stembureaus

Assen

Tijdens de Europese Verkiezingen van donderdag 4 juni maakt burgemeester Sicko Heldoorn een rondgang langs alle 32 stembureaus van Assen. “Ik wil die dag graag de sfeer proeven en mijn belangstelling voor het werk van de stembureauleden tonen, � aldus burgemeester Heldoorn.

Dit jaar wordt er weer voor het eerst gestemd met het rode potlood. Voor de stembureauleden betekent dit meer werk dan andere jaren. Het tellen moet bijvoorbeeld weer met de hand gebeuren. Gevolg hiervan is dat de uitslag van de verkiezingen ook later bekend zal worden dan voorgaande jaren.

Ongeveer 50.000 Assenaren van 18 jaar en ouder mogen donderdag naar de stembus. Iedereen mag zelf kiezen waar men wil gaan stemmen. Op de stempas staat nog wel het dichtstbijzijnde stemlokaal vermeld, maar kiezers kunnen ook ergens anders terecht. De stembureaus zijn op 4 juni geopend van 7.30 tot 21.00 uur. Iedereen die gaat stemmen moet naast de stempas óók een legitimatiebewijs meenemen, zoals een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.
Provincie:
Tag(s):