maandag, 25. mei 2009 - 17:24

Calamiteitenoefening in Regisseurgarage

Almere

Op dinsdag 26 mei tussen 11.00 en 13.00 uur houdt de Parkeerservice van Almere, in samenwerking met de Brandweer en gemeente Almere, een calamiteitenoefening in de Regisseurgarage aan de Regisseurstraat in het Stadscentrum. Deze praktijkoefening toetst het veiligheidsprotocol voor deze garage. Hierdoor is de Regisseurgarage tussen 11.00 en 13.00 uur niet bereikbaar voor parkeerders.

Oefenen is nodig en van belang omdat de Parkeerservice verantwoordelijk is voor de veiligheid in de parkeergarages. Ieder jaar worden er dan ook garages getest op het veiligheidsprotocol door middel van calamiteitenoefeningen. De Parkeerservice werkt hiervoor altijd nauw samen met de Brandweer en de gemeente.

De Regisseurgarage is normaal gesproken te bereiken via de Schrijverstraat. Op dinsdag 26 mei wordt om 11.00 uur Regisseurstraat vanaf de hoek met de Schrijverstraat afgesloten, zodat niemand de garage in en/of uit kan rijden. Op deze manier kan er veilig een brand met rookontwikkeling worden nagespeeld. De geschatte eindtijd is rond 13.00 uur.
Provincie:
Tag(s):