dinsdag, 21. april 2009 - 9:50

Celstraf en tbs met dwang-verpleging voor marteling en poging tot moord

Tegen een 34-jarige vrouw uit Veendam heeft het Openbaar Ministerie in Groningen een celstraf van twee jaar geëist omdat zij er van wordt verdacht dat zij haar 14-jarige dochter om het leven wilde brengen. Naast de celstraf vindt het OM dat de vrouw tbs met dwangverpleging moet worden opgelegd.

De stiefvader van het meisje hoorde het OM een celstraf van vijf jaar en tbs met dwangverpleging eisen. Het meisje werd volgens het OM door beide in een vrieskist gestopt waardoor zij door onderkoeling en zuurstofgebrek het bewustzijn verloor. Eveneens wordt het tweetal verweten het meisje regelmatig heeft gemarteld. Dit door hete thee over het meisje te gieten en doormiddel van een stroomstootwapen de tiener stroomstoten toe te dienen. Het zusjes van het 14-jarige slachtoffer sloeg alarm waardoor de politie het meisje kon bevrijden uit de woning in Veendam.

De verdediging van de stiefvader voerde tijdens zijn pleidooi aan dat hij zijn cliënt zou willen laten onderzoeken in het Pieter Baancentrum. Ondanks dat de man meerder psygischeonderzoeken heeft gehad, vindt de raadsman tbs met dwangverpleging geen passende straf.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Provincie:
Tag(s):