vrijdag, 2. oktober 2009 - 14:56

Charles Z. en medeverdachten blijven voorlopig vast

Arnhem

De negen verdachten in de drugszaak Doomer, waaronder Charles Z, blijven voorlopig vast zitten. ‘De strafzaak wordt voortgezet bij de rechtbank Arnhem’, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag.

De dagvaarding was in eerste instantie uitgebracht voor de rechtbank Rotterdam, die zitting hield in Arnhem. Vorige week besliste die rechtbank dat zij niet bevoegd is, maar de rechtbank Arnhem wel.

Zes van de negen verdachten zitten vast op verdenking van deelname aan de organisatie van Charles Z., die vermoedelijk al jarenlang op grote schaal hennep verbouwde, verhandelde en crimineel geld witwaste. Drie andere verdachten zitten vast omdat zij vermoedelijk deelnamen aan een criminele organisatie die hennep verhandelde.

De rechtbank Arnhem heeft de voorlopige hechtenis van zeven verdachten verlengd met 30 dagen. Aan het Hof zal nog een beslissing gevraagd worden over de voorlopige hechtenis van twee andere verdachten. Dit moet bij het Hof, omdat de advocaten van de twee verdachten beroep hadden aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank Rotterdam.

De volgende pro forma zitting is gepland op 14 oktober in de rechtbank Arnhem.
Provincie:
Tag(s):