zondag, 4. oktober 2009 - 20:11

Colak pakt zijn tweede Bronzen Stier

(Elf Voetbal) Halil Colak heeft ook zijn tweede Bronzen Stier binnen. De succesvolle vleugelspeler van Go Ahead Eagles werd door het publiek gekozen tot beste speler van de eerste periode.

Mede vanwege de vijf goals die de 21-jarige aanvaller in de eerste negen duels van het seizoen voor zijn club maakte, mocht Colak zich eerder deze week al winnaar noemen van de Bronzen Stier voor talent.

Met een ruime meerderheid van de stemmen (57%) liet de van FC Twente overgekomen aanvaller Johan Voskamp achter zich. De spits van Helmond Sport ontving 38% van de stemmen. Voskamps ploeggenoot Mark Höcher werd derde (3%), AGOVV'er Nacer Chadli vierde (2%). De eveneens door de aanvoerders en trainers uit de Jupiler League genomineerde Glynor Plet van Telstar kreeg geen stemmen toebedeeld door het publiek.

Colak dankt zijn verkiezing aan het stempel dat hij deze periode op het spel van Go Ahead Eagles drukte. Mede door de dreigende dribbels, goede loopacties en scoringsdrift van de vleugelaanvaller draaide de ploeg van trainer Andries Ulderink als een geoliede machine in de eerste periode, waarin de Deventernaren met 22 punten uit negen duels onbedreigd de periodetitel pakten.

In een eerder stadium legden Go Ahead Eagles (ploeg) en Andries Ulderink (Go Ahead Eagles, trainer) ook al beslag op een Bronzen Stier. Met zijn tweede titel voltooit Colak dus het Stierenkwartet van de Deventer Jupiler Leagueclub. Slechts Fabio Caracciolo (FC Den Bosch, topscorer) wist de hegemonie van de Eagles te doorbreken in de eerste periode van het seizoen 2009/'10.
Categorie:
Tag(s):