woensdag, 10. juni 2009 - 21:05

College wil Summer's Cool voortzetten

Lelystad

Na 2 succesvolle pilots in de zomer van 2007 en 2008 heeft het college besloten de raad voor te stellen ook de komende jaren een Summer’s Cool te organiseren. Concreet betekent dit dat voor de jaren 2009 t/m 2011 een jaarlijks budget beschikbaar moet worden gesteld van 25.000 euro. Er is hiervoor een voorstel voor de voorjaarsnota 2009 ingediend.

Summer’s Cool biedt gedurende drie weken in de zomervakantie een leuk en educatief programma. Per week ontvangen het Sportbedrijf, 3D, de Kubus en het onderwijs in Lelystad zo’n 20 kinderen die een programma krijgen aangeboden met een mix van leren en recreatie. In totaal worden er per jaar zo’n 60 leerlingen bereikt met de ‘zomerschool’.

De Summer’s Cool is voor alle kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs, maar is vooral ook voor kinderen die te maken hebben met een leerachterstand en/of die vanwege de thuissituatie niet op vakantie gaan.

De zomerschool biedt leuke vakantieactiviteiten en tegelijkertijd worden door de aangeboden activiteiten de taalvaardigheid en sociale vaardigheden van de kinderen verder ontwikkeld. Zo wordt voorkomen dat de geleerde vaardigheden gedurende de zomervakantie wegzakken en kunnen ook eventuele problemen bij de kinderen gesignaleerd en opgepakt worden. Hierdoor krijgen jonge kinderen betere leerkansen.
Provincie:
Tag(s):