woensdag, 18. februari 2009 - 19:28

Conferentie 'Light my Fibre' - glasvezel in de praktijk

Almere

Op woensdag 4 maart 2009 vindt in de schouwburg van Almere de landelijke glasvezelconferentie ‘Light my Fibre’ plaats. De conferentie gaat over bestaande en toekomstige toepassingen van glasvezel, die in belangrijke mate zullen gaan bijdragen aan de verdere economische en maatschappelijke ontwikkeling van Nederland.

Tijdens het ochtendprogramma gaan diverse bekende sprekers in op de noodzaak voor organisaties om in de huidige economische crisis duurzaam te innoveren. Tijdens het middagprogramma kunnen bezoekers in een aantal workshops en een informatiemarkt persoonlijk ervaren welke mogelijkheden glasvezel biedt voor hun eigen organisatie. Interactiviteit staat hierbij centraal.

Light my Fibre
De conferentie ‘Light my Fibre’ is een initiatief van stichting Almere Kennisstad en de gemeente Almere, in samenwerking met diverse (markt)partijen. Het gebruik van toekomstbestendige infrastructuur en slimme diensten staat tijdens de conferentie centraal. Bezoekers maken bovendien kennis met ‘de nieuwe samenleving 3.0’.

Tot de sprekers behoren Ad Scheepbouwer (KPN), Gerard Dielessen (NOS), Frank Heemskerk (Ministerie van EZ) en Annemarie Jorritsma (Almere). Bezoekers komen tijdens de conferentie alles te weten over de nieuwste toepassingsmogelijkheden van glasvezel in de zorg, het onderwijs, de creatieve industrie en de woningbouw.

De conferentie vindt plaats in de Schouwburg van Almere en duurt van 09.30 uur tot 17.30 uur. Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere is gastvrouw van de conferentie en zal de keynote presentatie verzorgen. Tijdens het ochtendprogramma zal de heer Baptiest Coopman namens KPN een historische schop aan de burgemeester overhandigen. De schop is gebruikt bij de eerste aanleg van Almere.

Over de nieuwe samenleving 3.0
De wereldwijde kredietcrisis reikt verder dan de financiële sector. De oude samenleving komt niet meer terug. Tijd dus voor een nieuw paradigma. De huidige samenleving ondergaat een ‘transformational change’; een transitie naar een nieuwe orde waarin de kwaliteit van leven centraal staat, een gezonde balans van welvaart, welzijn en duurzaamheid.
Deze transitie heeft invloed op alle sectoren. De behoefte aan nieuwe concepten en diensten vraagt om een nieuwe, toekomstbestendige infrastructuur. Op de conferentie belichten de sprekers hun visie op deze nieuwe samenleving en de rol die glasvezel hierin gaat spelen.

Over Almere Kennisstad
Stichting Almere Kennisstad ontwikkelt - in samenwerking met diverse partijen - nieuwe concepten en diensten die de duurzame economische ontwikkeling van Almere een impuls geven en het leefcomfort in de stad vergroten.

Veel van deze innovatieve diensten kenmerken zich door interactiviteit via het nieuwe glasvezelnetwerk: Interactieve BuurtTV, persoonlijke medische zorg via de televisie, hoogwaardige E-werkplekken voor werknemers uit de regio en de realisatie van een (grotendeels virtuele) Sterrenschool. In Almere wordt daarmee gebouwd aan de ‘interactive society’ van de toekomst.

Meer informatie over de conferentie Light my Fibre is te vinden op de website: www.lightmyfibre.nl
Provincie:
Tag(s):