donderdag, 18. juni 2009 - 22:28

Connexxion wint aanbesteding in Zuidwest Drenthe

Regio

Vanaf december 2009 tot medio december 2014 mag Connexxion het kleinschalig openbaar vervoer, het Regiotaxivervoer (waaronder Wmo-vervoer) en leerlingenvervoervervoer verzorgen in de gemeenten Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden. Bij een uitstekende uitvoering kan het contract zelfs verlengd worden tot uiterlijk december 2017. De datum waarop Connexxion gaat starten met de uitvoering van het doelgroepenvervoer kan per gemeente verschillen. Zo wordt het leerlingenvervoer in de gemeente Midden-Drenthe al vanaf augustus 2009 door Connexxion uitgevoerd.

Pilots met goed toegankelijk openbaar vervoerprojecten (zoals Servicebussen in Assen, Delfzijl en Veendam en de Serviceliner Oldambt) zijn aanleiding geweest om een nieuw vervoersconcept te ontwikkelen en dit gezamenlijk met gemeenten aan te besteden. Door het kleinschalig openbaar vervoer uit te breiden en goed toegankelijk te maken, worden voor alle inwoners van Groningen en Drenthe de vervoersmogelijkheden uitgebreid. Daarbij wordt vooral aandacht besteed aan beperkingen van het openbaar vervoer waar verschillende doelgroepen mee te maken krijgen, zoals bijvoorbeeld de toegankelijkheid, service en de mogelijkheden voor begeleiding.

In Zuidwest Drenthe wordt daarom de komende twee jaren onder andere ingezet op de ontwikkeling en invoering van verbeterde vervoersmogelijkheden tussen Hoogeveen en Westerbork/Beilen, tussen Smilde en Beilen, in en om Havelte en verbeterde bediening tussen Meppel en Nijeveen (via Haveltermade).Verder wordt de toegankelijkheid van het openbaar vervoer per december sterk verbeterd door de inzet van nieuwe lagevloerbussen in het gebied. De verbeterde service en begeleiding wordt door Connexxion geleverd.

Volgende week wordt huis-aan-huis, bij alle inwoners van de 37 gemeenten in Groningen en Drenthe, een gemeentespecifieke OV-folder bezorgd met alle huidige OV-reismogelijkheden.
Provincie:
Tag(s):