maandag, 7. september 2009 - 9:12

'Crisis leidt niet tot bewust verzekeren'

Tilburg

Ruim 2,1 miljoen Nederlanders vinden in deze tijd van recessie kostenbesparing een goede reden om eens kritisch naar de verzekeringsportefeuille te kijken. Toch gebeurt dit niet of nauwelijks.

Ruim 3 miljoen Nederlanders hebben hun portefeuille de afgelopen drie jaar niet bekeken. Daarnaast haalde 15% van de verzekerden tussen 25 en 34 jaar na het afsluiten van een verzekering de map helemaal niet meer uit de kast. Zo blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Interpolis.

Deze lakse houding ten opzichte van de eigen financiële situatie kost Nederlanders kapitalen, aldus Joop Kanen, directievoorzitter van Interpolis. Hij maakt zich sterk voor het 'bewust verzekeren'.
Het uitblijven van een kritische blik op de verzekeringsportefeuille is niet alléén het gevolg van laksheid, zo bleek ook uit het onderzoek. Ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders nemen liever het zekere voor het onzekere en verzekeren zich zo uitgebreid mogelijk, ook al betalen ze daardoor te veel. Tegelijkertijd vragen zij zich wel af of al die verzekeringen wel echt nodig zijn.
Categorie:
Tag(s):