dinsdag, 2. juni 2009 - 12:08

Cruijff: 'Ajax is weggezakt door verkeerd beleid'

(Elfvoetbal) Johan Cruijff was afgelopen woensdag aanwezig bij de Champions League-finale tussen FC Barcelona en Manchester United. Na afloop van de wedstrijd kreeg hij van veel mensen binnen Barcelona te horen dat Ajax en het Nederlands elftal als voor beeld hebben gediend voor de club. Iets wat hem pijn doet, aangezien Ajax niet meer bij de top van Europa behoort.

"Dat op zich is natuurlijk een groot compliment, maar tegelijkertijd doet het ook veel pijn. Ajax is en blijft mijn club, maar als ik zie hoe ver het door verkeerd beleid en verkeerde keuzes weg is gezakt, dan ben ik daar gewoon ziek van. Maar ja, als het bovenin niet functioneert, dan werkt het onderin al helemaal niet", laat Cruijff weten in zijn column in de Telegraaf.

Als voorbeeld bespreekt Cruijff het vertrek van techniektrainer Simon Tahamata. "Simon kwam als jongetje bij Ajax binnen en heeft altijd een groot hart voor de club gehad. De laatste jaren was hij techniektrainer bij de jeugd en hij heeft nu besloten om naar Katar te gaan. Bij zijn vertrek bleken alleen wat trainers met de pet rond te zijn gegaan en dat was het dan. Het is bij Ajax dus niet alleen een kwestie van verkeerd beleid, maar ook hoe de club met de echte Ajacieden omgaat."
Categorie:
Tag(s):