maandag, 17. augustus 2009 - 22:02

Drentse Statenleden praten met inwoners over ontwikkeling provincie

Assen

In de komende maanden trekken Provinciale Staten de provincie in om met Drentse organisaties te praten over de ontwikkeling van de provincie. Op woensdag 26 augustus starten de statenleden met een bezoek aan de Drentse waterschappen en waterbedrijven. De werkbezoeken eindigen bij de gemeenten met een aantal bijeenkomsten met gemeenteraadsleden.

Aanleiding voor de werkbezoeken is de ontwikkeling van het nieuwe ruimtelijke beleid door de provincie Drenthe. Het nieuwe omgevingsplan van de provincie geeft op hoofdlijnen richting aan de ontwikkelingen in de provincie. Ze beïnvloeden de mogelijkheden van gemeenten, waterschappen, ondernemers in de provincie, de toeristische sector én de landbouw. Het nieuwe beleid raakt daarmee iedere inwoner, direct of indirect. De Drentse Staten vinden betrokkenheid van de bevolking daarom noodzakelijk.

De provinciale volksvertegenwoordigers willen voorafgaand aan vaststelling van het omgevingsplan de behoeften en meningen horen van Drenten en Drentse organisaties. Dit najaar zijn het vooral de organisaties. In 2010 gaan de Drentse statenleden de provincie in om vooral ook de inwoners te horen.
Provincie:
Tag(s):