woensdag, 22. april 2009 - 21:44

Echt KlokHUIS komt in Almere Poort

Almere

NPS-programma Het Klokhuis en de gemeente Almere sluiten op donderdag 23 april een unieke samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van een echt KlokHUIS in Almere Poort.

Wethouder Adri Duivesteijn en en NPS-directeur Joop Daalmeijer bekrachtigen daarmee hun voornemen om binnen de stadsgrenzen van Almere een huis te laten bouwen dat is ontworpen door kinderen.

NPS programma Het Klokhuis startte op 2 februari 2009 het crossmediale project “Het Klokhuis bouwt het KlokHUIS�. Met dit project wil Het Klokhuis kinderen betrekken bij de bouw van een huis.

In de eerste fase van het project, de ontwerpfase, konden kinderen via www.hetklokhuis.nps.nl meedoen aan de ontwerpwedstrijd. Aan de hand van vijf thema’s, slapen, koken en eten, spelen en niksen, wassen en plassen en de buitenkant, konden zij hun wildste ideeën inzenden.

De vijf winnende ontwerpen worden gekozen door een professionele jury en in mei bekendgemaakt. Architect Jord den Hollander voegt deze beste ontwerpen samen tot een definitief ontwerp. Het ontwerp voor het KlokHUIS wordt op 20 mei onthuld in aanwezigheid van alle finalisten en winnaars in het Topsportcentrum te Almere Poort.

In de tweede fase wordt het KlokHUIS daadwerkelijk gebouwd. Deze tweede fase gaat in het voorjaar van 2010 van start. Het KlokHUIS wordt gebouwd in het Cascadepark, in het nieuwe stadsdeel Almere Poort.

Adri Duivesteijn, wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen in Almere - en tevens jurylid - is erg enthousiast over het initiatief: “Wij vinden het belangrijk dat mensen een zélf hun huis kunnen bouwen, als zij zelf vorm willen geven aan de eigen woonwensen. We zijn daarom gestart met het programma ‘IkbouwmijnhuisinAlmere’. Nu is er ‘IkbouwmijnKlokHUISinAlmere’, en krijgen ook kinderen de kans een droomhuis te bouwen. Heel bijzonder! Omdat bij de bouw van het KlokHUIS rekening wordt gehouden met mens en milieu, past het KlokHUIS past uitstekend in Almere en het Cascadepark. In Almere hechten we namelijk veel waarde aan duurzaamheid.� Het KlokHUIS is uniek in Nederland, en een grote aanwinst voor Almere. Adri Duivesteijn hoopt dan ook dat veel kinderen de uitdaging aangaan: “Ik zie de ontwerpen graag tegemoet!�

‘Het Klokhuis bouwt het KlokHUIS’ wordt financieel mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de gemeente Almere, het VSBfonds, het SNS Reaalfonds, de NPO, de Provincie Flevoland, het Stimuleringsfonds voor Architectuur en NAi Educatie.
Provincie:
Tag(s):