maandag, 22. juni 2009 - 16:43

Eerste regiodag Gelderland groot succes

De eerste Gelderse regiodag is een groot succes geworden. Bijna 10.000 mensen bezochten afgelopen zaterdag één of meerdere van de door de provincie georganiseerde activiteiten op de Veluwe. Hoogtepunten waren de schaapskooi Hoog Buurlo met 1.000 bezoekers en Radio Kootwijk, waar zo'n 750 mensen op af kwamen.

De provincie organiseerde deze regiodag om meer mensen te informeren over het eigen werk; van jeugdzorg tot wegbeheer en van natuurontwikkeling tot cultuurhistorie.

Bijna 50 activiteiten waren er voor de nieuwsgierige bezoekers, verspreid over de hele Veluwe. Van heel klein, zoals het bekijken van een modern kalverenbedrijf, tot veel groter, zoals een bezoek aan het gebouw van Radio Kootwijk.

Alle activiteiten hadden als gemeenschappelijk kenmerk dat de provincie er een rol in heeft gespeeld. Zo lieten zo'n 500 mensen zich informeren bij zorgboerderij Groote Modderkolk over de opvang daar en de provinciale bemoeienis daarbij.

De regiodag begon op het landgoed Schovenhorst met een gezamenlijk ontbijt van bestuurders, statenleden en hun eigen Very Special Guest, een inwoner die tijdens de hele regiodag met zijn of haar politicus optrok. Na het ontbijt waaierde dit gezelschap uit over de Veluwe.

De speciale site over deze regiodag trok in één maand 50.000 bezoekers. 'Al met al kunnen we spreken van een zeer geslaagd experiment, aldus commissaris van de koningin Clemens Cornielje, die zelf de hele dag in gezelschap was van kunstenares Babs Ketelaar. Zij vergezelde hem ook bij een uitstapje buiten het programma om, de opening van de rustplaats bij Paleis 't Loo.

Een andere VSP was Jan Houterman, die samen met zijn zoon op pad ging met gedeputeerde Harry Keereweer: '' Wat hebben mijn zoon Marc en ik afgelopen zaterdag een geweldige dag gehad als Very Special Guest tijdens de Regiodag. We werden de hele dag in de watten gelegd maar hebben we ook het nodige opgestoken over de achtergrond van de dag en van de projecten die we bezocht hebben. En wat een geluk dat we met gedeputeerde Harry Keereweer mee mochten want in zijn programma stond een helicoptervlucht vermeld. Niet zomaar rechtstreeks van Uddel naar Vaassen maar via Harderwijk, Veluwemeer, Kampen en Zwolle. Mede dankzij prima weer genieten van de eerste tot de laatste minuut.'
Provincie:
Tag(s):