woensdag, 22. juli 2009 - 17:06

Elf aangiftes tegen zwemschoolhouder Benno L.

Den Bosch

Het onderzoek naar de 59-jarige Bossche zwemschoolhouder, Benno L., is nog volop bezig. De verdachte zit nog in voorlopige hechtenis. Dit maakte het openbaar ministerie in Breda bekend.

De politie heeft iedereen teruggebeld die zich heeft gemeld via het informatienummer of die een formulier heeft ingevuld bij de informatiebijeenkomsten in de maand juni. Tot op heden zijn 659 meldingen van betrokkenen ontvangen. Op dit moment zijn 31 oriënterende gesprekken gevoerd, waaruit elf aangiftes zijn gekomen.

In de beginfase werkten 100 politiemensen voor en achter de schermen aan deze zaak. Dit waren politiemensen vanuit verschillende specialismen die bijvoorbeeld aanwezig waren bij de informatiebijeenkomsten, die ongeruste ouders te woord stonden en meehielpen informatie te verzamelen en ouders terug te bellen.

Het onderzoeksteam bestaat inmiddels uit 34 ervaren rechercheurs, waaronder gespecialiseerde zedenrechercheurs en specialisten op het gebied van digitale recherche. Gezien de omvang van het onderzoek is de verwachting dat het onderzoek nog 3 à 4 maanden zal duren.

Op het beeldmateriaal, waaruit verdenking voortvloeit van seksuele handelingen of seksueel getinte opnames, staan tot op heden uitsluitend meisjes.
Provincie:
Tag(s):