dinsdag, 24. maart 2009 - 20:47

Explosie in het riool in Zoetermeer

Zoetermeer

Dinsdagmiddag rond twaalf uur is er een explosie geweest op het nieuwbouw terrein ter hoogte van Randstadrail station Javalaan in Zoetermeer.

Hierbij zijn geen slachtoffers gevallen. Rond kwart over twaalf kwam er een melding van een explosie bij de meldkamer binnen. Ter plaatse bleek dat de explosie in het riool had plaats gevonden. Een putdeksel lag half open en uit deze put kwam een behoorlijke gaslucht.

De brandweer heeft uit veiligheidsoverweging het werk nabij deze put stil laten leggen en afgezet met linten. Daarna zijn meer brandweermensen ter plaatse gekomen, omdat er op verschillende punten metingen verricht moesten worden.

Uit deze metingen bleek dat er zich in het riool een hoge concentratie aardgas bevond. Samen met Eneco Gas is besloten om een gasleiding drukloos te maken. Een meting wees uit dat de hoge concentratie aardgas in het riool afnam en dat er ergens een lekkage moest zijn. Op deze gasleiding staat nu geen gas meer.

Morgenochtend zal Eneco werkzaamheden opstarten om het lek op te sporen. De gasleiding bevindt zich in een nieuwbouwterrein waar nog niemand woont. Er zal daarom geen overlast zijn voor omwonenden.
Provincie:
Tag(s):