maandag, 9. maart 2009 - 10:54

Explosieven leggen werk Nolle-Westduin tijdelijk stil

Het werk aan de Zwakke Schakel Nolle-Westduin is tijdelijk stilgelegd omdat er een granaat en mijn zijn gevonden uit de Tweede Wereldoorlog.Afgelopen donderdagmiddag zijn de explosieven gevonden, waarna een bomexpert de gevonden projectielen vrijdag heeft onderzocht.

Vrijdagmiddag is in overleg met de gemeente Vlissingen besloten om het werk stil te leggen. Maandag komt de Explosieven Opruimingscommando de gevonden explosieven opruimen.

De granaat en de mijn zijn gevonden bij het Nollestrand, in de buurt van overgang Zwanenburg. Het waterschap heeft dit gebied afgezet voor het publiek tot de explosieven opgeruimd zijn. Het strand blijft wel bereikbaar voor iedereen.

Een gespecialiseerd bedrijf onderzoekt of er nog meer explosieven in het gebied liggen. Tot die tijd wordt er niet aan de kustversterking gewerkt. De werkzaamheden aan de infrastructuur gaan wel door. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe lang het werk wordt stilgelegd en of dat tot vertraging van het project zal leiden.

De werkzaamheden van Projectbureau Zeeweringen aan de Boulevards ondervinden geen hinder van deze ontwikkelingen.

Bij nader onderzoek bleek het te gaan om lege hulzen. Een medewerkster van WZE verwacht ook niet dat er nog explosieven gevonden worden.
Provincie:
Tag(s):