zaterdag, 9. mei 2009 - 9:57

Fietsend langs projecten in Overijssel op de Europa-dag

Steenwijk

Op initiatief van Statenlid Mimi van Olphen wordt zaterdag 9 mei, de Dag van Europa, in Overijssel gevierd met een publieksevenement. Provinciale Staten vinden het belangrijk dat Overijsselaars een beeld krijgen van wat Europa betekent voor de ontwikkelingen in de provincie. Dit heeft de provincie Overijssel bekendgemaakt.

Het doel van de dag is dan ook inwoners te laten zien wat er allemaal gebeurd is met Europese subsidies die werden verstrekt in de provincie Overijssel. Ondernemers krijgen op zaterdag 9 mei de kans om te laten zien wat ze gedaan hebben met EU gelden.

Op zaterdag 9 mei is iedereen van harte welkom deel te nemen aan de vier excursies die in Steenwijk, Hardenberg, Olst en Diepenheim worden georganiseerd. Leden van Provinciale Staten zijn die dag gastheer en gastvrouw.

Statenleden zullen herkenbaar zijn aan hun Overijssel-rode fleecejas. Inwoners kunnen hen die dag vragen naar de verschillende projecten die worden bezocht, naar de mogelijkheden die Europese subsidies bieden en naar de manier waarop Europa daarmee heeft bijgedragen aan ontwikkeling in Overijssel.

Er zijn verschillende projecten uitgezocht zodat mensen een idee krijgen van de diversiteit. Zo zijn er projecten op het gebied van landschapsbehoud en –verbetering, innovatie en samenwerking in de verschillende regio’s en het bewaken van het cultureel- en natuurlijk erfgoed waar Overijssel rijk aan is.

In de gemeentes Steenwijk en Olst zijn er fietsexcursies; in Hardenberg en Diepenheim wordt er per bus naar verschillende projecten gereden. Mensen worden verzocht zoveel mogelijk hun eigen fiets mee te brengen, maar komt men met het openbaar vervoer, dan zijn er voor die mensen fietsen ter beschikking.

Steenwijk
Tussen 10.30 en 11.00 uur wordt er verzameld op het Stationsplein NS Steenwijk. Bezoekers worden verdeeld in 3 groepen. De eerste groep mag op snorfietsen de route vervolgen; er zijn ongeveer 30 snorfietsen en 10 snelfietsen.

In Steenwijk is gekozen voor de projecten: Snorren in de Kop, Tuk’s T-Huis, Stadslogement de Smederij van Steenwijk, Weerribben Schapenzuivel, Polyplasticum en De Theekoepel Rams Woerthe.

Hardenberg
Tussen 10.30 en 11.00 uur wordt er verzameld bij Station Hardenberg. Bezoekers mogen plaatsnemen in de bussen die ter beschikking zijn. Mochten alle bussen vol zitten, wordt u verzocht met eigen vervoer de route te volgen.

In Hardenberg is gekozen voor de projecten: Natuuractiviteitencentrum De Koppel, Brouwerij de Mommeriete, IJsmakerij Bosman, De Zwieseborg en de Loozense Linie.

Olst
Tussen 10.30 en 11.00 uur wordt er verzameld bij de ingang van het Holstohus, Jan Schamhartstraat 5 in Olst. Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk met eigen fiets te komen, maar er zijn ook fietsen ter beschikking.

In Olst is gekozen voor de projecten: Kulturhus Olst, Dorpskern Olst, Inlaatwerken IJssellinie en de Bökkers Mölle. Het is die dag Molendag, dus kan het wat drukker zijn dan normaal met kraampjes en andere activiteiten.

Diepenheim
Tussen 10.30 en 11.00 wordt er verzamelend bij het Oranjemuseum Het Nieuwe Haghuis, Prinsendijk 1 in Diepenheim. De bussen staan klaar aan de weg, mensen kunnen hun auto parkeren op de grote parkeerplaats en naar het museum lopen.

In Diepenheim is gekozen voor de projecten: Oranjemuseum Het Nieuwe Haghuis, De Watermolen, Pand van Janna en de Dorpskern Diepenheim Grotestraat.
Provincie:
Tag(s):