woensdag, 17. juni 2009 - 10:27

Fortuna Sittard moet worden toegelaten tot competitie

Utrecht

Fortuna Sittard moet het komende seizoen worden toegelaten tot de betaald voetbal competitie. Dat heeft de voorzieningenrechter in Utrecht woensdag geoordeeld in een kort geding dat de club had aangespannen tegen de KNVB.

Volgens de rechter kleven er ernstige formele bezwaren aan het besluit van de Licentiecommissie van de KNVB, die de licentie van de club had ingetrokken. Ook het besluit van de Beroepscommissie is niet volgens de regels genomen.

Fortuna Sittard is naar het oordeel van de rechter de mogelijkheid ontnomen om tegen de afkeuring van het eigen plan van aanpak in beroep te gaan bij de Beroepscommissie van de KNVB. Ook is de waarschuwingsplicht geschonden. De grootst mogelijke zorgvuldigheid die bij het intrekken van een licentie in acht moet worden genomen is daarmee niet acht genomen.

De beroepscommissie die het besluit van de licentiecommissie vervolgens toetste heeft volgens de rechter onterecht niet uit de voorgeschreven 5, maar uit 3 leden bestaan. Ook zat in de Beroepscommissie een lid, die werkzaam is bij een sponsor van Voetbalclub Willem II. Ook dat is tegen de regels. De rechter heeft de besluiten van de licentiecommissie en de beroepscommissie daarom geschorst.
Categorie:
Tag(s):