vrijdag, 6. maart 2009 - 9:07

Gemeente ruimt 851 fietswrakken op

Rotterdam

In het kader van ‘Schoon, heel en veilig’ heeft Stadstoezicht op donderdag 5 maart samen met Roteb 851 fietswrakken verwijderd. Tijdens de stadsbrede actiedag op 5 maart heeft Stadstoezicht ook enkele tientallen onbeheerde en hinderlijk geparkeerde fietsen afgevoerd. Verder heeft de gemeente honderden kettingsloten van hekken en lichtmasten verwijderd.

In de afgelopen twee weken heeft Stadstoezicht 1100 fietswrakken aangetroffen. Door een sticker op de fiets werd de eigenaar gewaarschuwd voor het verwijderen van het wrak door de gemeente. Op de actiedag gingen verschillende teams van Stadstoezicht gewapend met een slijptol op pad. Zij werden vergezeld door medewerkers van Roteb, zij hebben de wrakken gelijk afgevoerd. Bovendien werden ook nog honderden kettingsloten van hekken en lichtmasten verwijderd.

De gemeente heeft niet alleen fietswrakken en verkeerd geparkeerde fietsen weggehaald. Stadstoezicht controleert ook op onbeheerde en hinderlijk geparkeerde fietsen. Daarvan zijn er nog eens enkele tientallen van straat gehaald.
Provincie:
Tag(s):