dinsdag, 20. januari 2009 - 21:03

Gratis sportlessen voor jeugd in Westerveld

Regio

In de maanden februari tot en met mei kunnen basisschoolleerlingen in de gemeente Westerveld gratis meedoen aan kennismakingslessen bij sportverenigingen. Dit is onderdeel van het project ‘Kies voor Hart en Sport’.

Het project is bedoeld om basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 ervan bewust te maken dat er altijd een sport is die bij ze past. Dat leren de kinderen in theorie- en praktijklessen op school, maar ze kunnen het ook ervaren tijdens de gratis lessen.

Het project ‘Kies voor Hart en Sport’ in de gemeente Westerveld is in september 2008 van start gegaan. Tien basisscholen in de gemeente Westerveld doen mee aan dit sportkennismakingstraject, dat onderdeel is van het BOS-project. De deelnemende scholen hebben een theoriepakket gekregen dat de groepsleerkracht kan gebruiken voor de les. Hierbij ligt de nadruk op het belang van bewegen en de gevolgen van bewegen voor het lichaam. Vervolgens komt een gastdocent drie weken achter elkaar tijdens de reguliere gymnastieklessen om praktijklessen te geven die gericht zijn op sportoriëntatie.

Vanaf februari 2009 kunnen kinderen een keuze maken uit verschillende kennismakingscursussen. Ook kinderen die al een sport beoefenen en eens een andere tak van sport willen proberen, kunnen geheel vrijblijvend meedoen.

In november hebben de schoolkinderen een bewaarexemplaar van het gele boekje ‘Kies voor Hart en Sport’ gekregen, hierin staat een inschrijfformulier. Ook kunnen zij zich inschrijven via de website www.gemeentewesterveld.nl/bos. Inschrijven kan tot en met maandag 26 januari.

De lessen worden aangeboden door de verschillende verenigingen in de gemeente. Voorbeelden zijn: fitness, rugby, streetdance, atletiek, schermen of tennis. Tijdens een traject van minimaal drie proeflessen kunnen kinderen kijken of de gekozen sport echt bij ze past.
Provincie:
Tag(s):