donderdag, 19. maart 2009 - 8:07

Grote brand in flatgebouw Zoetermeer

Zoetermeer

Vannacht rond half drie is door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een flatwoning aan de Jan van Beierenlaan in Zoetermeer.

De bewoners en een politieagent zijn door ambulance personeel nagekeken op rookklachten. Twee honden en twee katten zijn door personeel van de dierenambulance verzorgd.

De bewoners van de flat op de vijfde etage, twee bewoonsters ( 60 en 46) en een bewoner (57), gingen nadat hun televisie in storing viel naar bed. Omdat de bewoonsters toch ieder hun eigen programma nog wilde kijken ging een van de dames terug naar de huiskamer. Toen zij de deur opendeed stond de kamer al volledig onder de rook. De bewoners en twee honden konden de woning ongedeerd verlaten.

Terwijl de politie voor de deur een incident aan het onderzoeken waren hoorden zij vanaf de vijfde verdieping om hulp roepen. Vier politiemensen zijn toen direct naar boven gegaan om de bewoners van de omliggende woningen te evacueren.

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen aan de voorzijde al naar buiten. Door het inzetten van veel personeel en materieel kon de brand beperkt blijven tot deze woning. Tien woningen zijn tijdelijk ontruimd. Na controle van de brandweer konden de bewoners hiervan terug.

De woonkamer en gang zijn uitgebrand de rest van de woning liep zware rookschade op. De naastgelegen woning liep eveneens rookschade op. De ondergelegen woning liep waterschade op door gesmolten leidingen.De bewoners hiervan zijn tijdelijk elders ondergebracht.
De schade is aanzienlijk.

Burgemeester Waaijer van de gemeente Zoetermeer kwam zich ter plaatse op de hoogte stellen.
Provincie:
Tag(s):