maandag, 12. januari 2009 - 11:14

Het kan vriezen, maar helaas ook te vroeg dooien!

Amsterdam

Ondanks dat zondag al een aantal mensen op de Keizersgracht in Amsterdam door de politie van het ijs waren gehaald, stonden er maandag tegen het middaguur opnieuw schaatsliefhebbers op de gracht.

Vanaf 7 januari had de gemeente Amsterdam besloten geen vaarverkeer meer toe te staan op de Keizersgracht. Hierdoor is de ijslaag dikker geworden. Zondag waren er voor het eerst mensen gespot op het ijs. Tegen 11:00 uur stonden er ongeveer 15 mensen op de gracht die een uur later door de politie van het ijs werden gehaald omdat het te gevaarlijk zou zijn.

Maandag hebben een aantal mensen het wederom aangedurfd om te gaan schaatsen op de Keizersgracht. De dooi heeft inmiddels flink ingezet en voor veel schaatsers en deze redacteur is het pijnlijk om te zien dat er overal al water op het ijs staat. Toch is er een kans dat de vorst terugkomt en er komend weekend opnieuw geschaatst kan worden.

De Koninklijke Nederlandse Schaatsbond heeft vijf van de zes toertochten die maandag zouden worden gehouden afgelast, vanwege de dooi. Alleen de toertocht die van het Zeeuwse Sluis naar het Belgische Brugge voert en weer terug naar Nederland gaat door.
Provincie:
Tag(s):