zaterdag, 27. juni 2009 - 11:11

IJtunnel twee maanden dicht

Amsterdam

Vrijdagavond om 21.00 uur is de IJtunnel dichtgegaan voor al het verkeer behalve bussen en hulpdiensten. Tot eind augustus zal de belangrijke verkeersader tussen het centrum en noord dicht blijven om grondig gerenoveerd te worden. Naast het sluiten van de IJtunnel zullen op diverse andere plaatsen in de stad werkzaamheden starten.

Zo wordt het Mr. Viserplein opnieuw ingericht en zijn twee toegangswegen richting de IJtunnel afgesloten. Het verkeer zal hierdoor flink moeten omrijden en dat zal voor veel verkeershinder zorgen.

Naast wegwerkzaamheden zijn er ook werkzaamheden aan het spoor. Zo rijdt metrolijn 51 van het Centraal Station naar de Westwijk in Amstelveen niet. Tussen Amstelveen Westwijk en Station Zuid rijdt pendelbus 55 overdag elke 10 minuten, 's avonds en in het weekend elk kwartier.

Op en bij Station Zuid vinden uitgebreide werkzaamheden plaats voor de Noord/Zuidlijn, waardoor het station maar beperkt gebruikt kan worden. In de zomerperiode, van maandag 6 juli tot en met zondag 23 augustus, is maar één spoor van metro 50 beschikbaar.
Provincie:
Tag(s):