zaterdag, 4. juli 2009 - 10:12

Jack Russels gewond door lekkage Natronloog

De Bilt

Vrijdagavond zijn twee jack russels en de eigenaar gewond geraakt nadat de hondjes in aanraking waren gekomen met chemicalien. De eigenaar liep met zijn hondjes in het bosgebied achter de Holle Bilt, bij de waterzuivering.

Plots hoorde de man zijn hondjes janken en blaffen. Hierop heeft de eigenaar zijn hondjes teruggefloten. Tot zijn grote schrik zag hij dat rond de pootjes van de hondjes geen haartjes meer waren en allemaal rode bultjes op de huid zaten. De eigenaar is direct met de hondjes naar een dierenarts gegaan. Hierdoor kwam de man zelf ook in contact met de chemicalien. De dierenarts heeft zowel de hond als de man behandeld.

De gewaarschuwde politie en brandweer gingen rond het pand van het waterleidingsbedrijf op onderzoek uit. Op het terein bleek een grote tank met Natronloog te lekken. Rond de tank lag een grote plas, de hondjes zijn hierdoor heen gelopen.

De brandweer heeft de stof geidentificeerd en de situatie overgedragen aan de gemeente en politie. Een gespecialiseerd bedrijf zal het lek repareren en zorg dragen voor de weggelekte chemicalien. Hoe het lek is ontstaan is nog onduidelijk.

Zaterdag zijn de hondjes nog voor controle bij de dierenarts Dijkshoorn geweest. De pootjes van de honden hebben derdegraags brandwonden opgelopen en hebben ze een donkerblauwe tong. de hondjes hebben veel geluk gehad, de luchtwegen en de slokdarm zijn niet aangetast door de chemicalien.
Provincie:
Tag(s):