woensdag, 12. augustus 2009 - 13:29

Japanse prins en prinses bezoeken Nederland

Den Haag

De Japanse prins en prinses Akishino brengen van 21 tot 26 augustus een bezoek aan Nederland in het kader van 400 jaar handelsbetrekkingen met Japan. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst van het Koninklijk Huis woensdag bekendgemaakt.

Tijdens het officiële deel van het bezoek op dinsdag 25 augustus is het paar tezamen met prins Constantijn en prinses Laurentien als ook minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Van Hier tot Tokio, 400 jaar handel met Japan in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

Later zijn prins en prinses Akishino als gasten van minister van der Hoeven van Economische Zaken, aanwezig bij een lunch in de Ridderzaal. De lunch staat in het teken van de 400 jaar handelsbetrekkingen.

Hieraan voorafgaand slaan prins Akishino en prins Constantijn een speciale herdenkingspenning, een replica van een penning uit 1862. Na de lunch worden prins en prinses Akishino voor een kort onderhoud ontvangen door de premier Balkenende.
Provincie:
Tag(s):