dinsdag, 26. mei 2009 - 10:03

Jol moet Wenger van Ajax worden

(Elfvoetbal) Ajax en Martin Jol hebben gisteren overeenstemming bereikt over een langdurige overeenkomst.

Het is de bedoeling dat de geboren Scheveninger drie jaar lang sturing gaat geven aan zowel het eerste elftal als ook de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Een rol dus, die gelijk is aan die van Arsène Wenger bij Arsenal.

Omdat - naar verwachting - Jol ook nagenoeg z'n gehele technische staf mee zal nemen naar Amsterdam, ontstaat er bij Ajax voor het eerst een duidelijke breuk met het verleden.

Het enige dat de komst van Jol nog in de weg kan staan, is een weigering van HSV om Jol te laten gaan. Vandaag zijn daarvoor in Hamburg de laatste besprekingen over de voorwaarden van een vertrekregeling.

Omdat direct na het vertrek van Marco van Basten Ajax in de overtuiging verkeerde dat het aantrekken van Martin Jol een onhaalbare zaak was, duurde het tot afgelopen week dat de Amsterdammers in contact kwamen met Jols zaakwaarnemer Mino Raiola.

Op Hemelvaartsdag bracht een delegatie van Ajax voor het eerst een bezoek aan Jol in Hamburg; vier dagen later leidde dat tot een akkoord tussen club en trainer.
Categorie:
Tag(s):