zaterdag, 7. februari 2009 - 11:25

Jongeren laten spoor van vernieling na

Hoogeveen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag aan het Prins Mauritsplein in Hoogeveen vijf jongeren aangehouden op verdenking van vernieling. Het gaat om twee jongens van 14 jaar oud uit Pesse, twee meiden van 14 jaar oud uit Hoogeveen en een jongen van 15 jaar oud uit Hoogeveen.

Omstanders belden de politie met de mededeling dat zij de jongeren in de kraag hadden gevat, nadat deze meerdere auto’s hadden vernield. Tijdens het verhoor verklaarden de jongeren dat zij op een relatief lange route een aantal auto’s hebben vernield. Ook op de parkeerplaats bij het zwembad zouden meerdere voertuigen ‘het slachtoffer’ zijn geworden. Daar werden door de politie echter geen auto’s meer aangetroffen.

De politie vraagt gedupeerden zich te melden via 0900-8844 en aangifte te doen. Het is nog niet bekend om hoeveel vernielde auto’s het gaat. Drie van de verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De politie van Hoogeveen bedankt de oplettende burgers voor hun alertheid en handelen. Dankzij hen konden de jongeren worden aangehouden en kan worden getracht om de schade op de verdachten te verhalen.
Provincie:
Tag(s):