maandag, 27. april 2009 - 20:55

Jongerendebat bij RTV Drenthe over; Vrijheid en Identiteit

Assen

Vrijdag 1 mei zullen jongeren uit de provincie Drenthe live met elkaar in gesprek en discussie gaan over Vrijheid en Identiteit, het jaarthema van alle 13 bevrijdingsfestivals in het land op 5 mei. Vorig jaar is dit initiatief naar een idee van de JongerenraadDrenthe en in samenwerking met de redactie van het tv-programma Heren in Kwestie van RTV Drenthe en de Stichting Drentse 5 mei Viering zeer succesvol gebleken. Het initiatief wordt dit jaar opnieuw uitgevoerd. Aanstaande vrijdagavond zullen jongeren live met elkaar in gesprek en discussie gaan over stellingen die het thema van 2009 betreffen.

Jaarlijks worden er op alle 13 bevrijdingsfestivals in het land op 5 mei, evenals daarvoor en daarna, discussies en debatjes gehouden over het jaarthema onder de noemer: ‘Scherp je mening’. Met name jongeren worden uitgenodigd hier aan mee te doen. ‘Scherp je mening’ is een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei uit Amsterdam, waarmee deze 13 festivals een samenwerkingsverband hebben. Op het jaarthema zijn door de Jongerenraad Drenthe, de redactie van het programma Heren in Kwestie en de Stichting Drentse 5 Mei Viering stellingen bedacht.

De presentatoren Henk Kersten en Peter Zwerus hebben 1 mei 4 jongeren aan tafel, nog eens 4 jongeren op de discussiebank en een zaal vol jongeren die het discussieprogramma live gaan meemaken. De jongeren die aan de discussie mee doen komen uit meerdere regio’s van de provincie met verschil in leeftijd en uiteenlopende opleiding en achtergronden.

Aan het programma wordt verder mee gewerkt door Wybe Wildenbeest uit Assen, finalist van de Dr. Nassau Dicht Dag 2009 van de locatie Quintus. Hij zal een gedicht voordragen over de thematiek. Ook de rapper Zukarn uit Hoogeveen, die een rap zal laten horen over een stelling rondom het thema verleent zijn medewerking aan het programma. Zukarn kwam onlangs nog in de belangstelling door zijn medewerking aan de videoclip Crime2Rhyme, een ode aan zijn woonplaats.
Provincie:
Tag(s):