maandag, 9. februari 2009 - 18:44

Junior Songfestival: Gouden plaat voor finalisten 2008

Amsterdam

De finalisten van het AVRO Junior Songfestival 2008 zijn gisteren aangenaam verrast tijdens een potje bowlen. Ze hebben namelijk allemaal een gouden plaat ontvangen van de Junior Songfestival cd. De populariteit van het Junior Songfestival stijgt enorm en de talenten worden sterren. De winnares van vorig jaar Marissa stond maandenlang met haar nummer in de Kids Top 20 daarnaast schrijft ze samen met haar zusje liedjes.

Claudia gaat in de musical Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat spelen, Kimberly is inmiddels de tweede ronde van de X Factor gekomen en Lisa, Amy en Shelley scoren goed met hun eigen cd en super coole website.

Nu de spannende internationale finale op Cyprus net afgelopen is zijn de voorbereidingen voor het zevende seizoen alweer van start gegaan. De AVRO is op zoek naar jong talent tussen de 10 en 15 jaar oud. Zij kunnen zich vanaf nu opgeven met hun zelfgeschreven liedjes. Dit jaar is de internationale finale in Oekraïne, wie zal Nederland daar in november gaan vertegenwoordigen?

Alle liedjes moeten uiterlijk 10 april bij de AVRO binnen zijn. Dat mag op CD, DVD of videoband. Voor het Junior Songfestival is het van belang dat zowel de tekst als de melodie door de kinderen zelf is geschreven. Bovendien moeten de liedjes in het Nederlands gezongen worden en moet een liedje niet langer dan 2 minuten en 45 seconden duren. De inschrijving is open voor zowel solo optredens als groepen en bandjes tot een maximum van 8 personen.
Categorie:
Tag(s):