donderdag, 30. april 2009 - 15:39

Justitie spreekt van 'bewuste actie' in Apeldoorn

Apeldoorn

Tijdens de persconferentie in Apeldoorn naar aanleiding van het tragische incident waarbij een man in een auto op mensen is ingereden spreekt justitie van een ‘bewuste actie’. Justitie zegt dat zij deze indicatie hebben naar aanleiding van een 1e contact met de verdachte kort na het incident.

Hiermee bedoelt de woordvoerder dat vlak nadat de auto op de menigte was ingereden, door een afzetting waarbij koninklijke marechaussee stond, de verdachte tegenover toegesnelde politiemensen heeft gezegd dat hij het ‘met opzet’ heeft gedaan. Het Openbaar Ministerie verdenkt de 38-jarige man van een aanslag op de Koninklijke familie.

De verdachte is een 38-jarige man die niet bekend is bij politie en justitie. Ook is uit een eerste onderzoek door justitie gebleken dat er geen indicatie is dat de verdachte geestelijke zorg zou krijgen.

’Geen terreur’
De woordvoerder van justitie zei geen indicatie te hebben dat het hier een terreurdaad betreft. De politie Noord-Oost Gelderland verricht samen met de Nationale Recherche het onderzoek in deze zaak waar een technisch sporenonderzoek op de plaats van het incident onderdeel van uitmaakt.

Huiszoeking verdachte
Inmiddels is bij justitie de woonplaats van de verdachte achterhaald en zal zijn woning worden doorzocht. Justitie heeft ook aangegeven dat er door de politie niet op de verdachte is geschoten toen hij met zijn auto op de menigte inreed.

Verdachte zwaar gewond
De verdachte is door de aanrijding zelf ook zwaargewond geraakt en wordt in een ziekenhuis geopereerd vanwege zijn verwondingen. Hij is door de politie aangehouden en in het ziekenhuis verhoord.
Provincie:
Tag(s):