dinsdag, 17. maart 2009 - 21:55

Klassenbattle op AOC Terra en Zernike Junior College

Tynaarlo

Tynaarlo heeft twee scholen voor voortgezet onderwijs: het AOC Terra in Eelde en het Zernike Junior College in Zuidlaren. Alle klassen van deze beide scholen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan een “klassenbattle�: de klas met het minste verzuim over twee weken wint een mooie prijs.

Thema van de dag van de leerplicht is dit jaar: School? Bekijk ‘t… eens anders! Naar school gaan is niet alleen een plicht, maar vooral ook erg leuk. Om zoveel mogelijk leerlingen en leerkrachten op het (voortgezet) onderwijs hiervan bewust te maken, heeft de gemeente samen met beide scholen deze ‘klassenbattle’ georganiseerd.

Het gaat er bij de klassenbattle om dat er gedurende twee weken zo weinig mogelijk, het liefst helemaal niet, ongeoorloofd wordt verzuimd van school. Dit betekent dat alle leerlingen in elke les op tijd aanwezig zijn, niet spijbelen en elkaar erop aanspreken als dat wel gebeurt. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat de verzuimcoördinator van de school de verzuimadministratie over die twee weken goed bijhoudt.

Aanstaande donderdag 19 maart, de dag van de leerplicht, reikt wethouder van onderwijs Johannes Frieling op beide scholen de hoofdprijs uit aan de winnende klassen: een bioscoopbon voor de hele klas.
Provincie:
Tag(s):