woensdag, 13. mei 2009 - 19:42

Koe in de wei, graskaas in het schap

Amsterdam

De presentatie van de eerste Graskaas is elk jaar een feestelijk moment voor Beemster. Nu is het weer zover. De eerste Beemster Graskaas van 2009 is klaar om geproefd te worden. De primeur is dit jaar voor topkok Herman den Blijker. Hij sneed op woensdag 13 mei de kaas aan en demonstreerde hoe je met dit frisse en romige product - gemaakt van melk van koeien die vers voorjaarsgras hebben gegeten - een smakelijke cheesecake kunt bereiden.

Traditionele kaasdragers, gekleed in authentieke witte pakken en met een strooien hoed op, komen de goudgele kaas brengen. Een deskundige wordt aangewezen de kaas aan te snijden en als eerste te proeven. Dit jaar was de eer aan chef-kok Herman den Blijker, bekend van het TV-programma 'Mijn tent is top'. Hij trakteerde de bezoekers op een wervelende demonstratie cheesecake maken.
Categorie:
Tag(s):