zondag, 31. mei 2009 - 12:53

Koningin bezoekt tentoonstelling ‘100 jaar Juliana’ in Paleis Het Loo

Apeldoorn

Koningin Betrix bezoekt zaterdag 6 juni 2009 de tentoonstelling ‘100 jaar Juliana‘ in Paleis Het Loo te Apeldoorn. De Koningin wordt vergezeld door leden van de Koninklijke Familie.

Het eerste deel van de dubbelexpositie, “Juliana, een wandeling door haar leven�, gaat in op jeugdjaren, opleiding, huwelijk en het gezinsleven op Paleis Soestdijk en in Canada gedurende de oorlogsjaren. De levensloop van Prinses Juliana wordt geïllustreerd aan de hand van voorwerpen uit haar persoonlijk bezit, zoals haar wieg, trouwjurk, karakteristieke ‘vlinderbril’, kostbare geschenken en hoge buitenlandse onderscheidingen. Ook is een groot aantal foto’s en filmbeelden te zien. Deze zijn onder andere geselecteerd uit de verzamelingen van het Koninklijk Huisarchief en Paleis Het Loo.

Het tweede deel van de expositie toont onder de titel “Juliana, in beeld� het officiële gezicht van prinses, later koningin, Juliana. Met onder meer geschilderde en getekende portretten, borstbeelden, staatsiefoto’s van fotografen als Max Koot en Paul Huf, ontwerpen voor postzegels, munten, penningen en het bankbiljet dat Juliana’s beeltenis heeft gedragen. De schilderijen zijn niet alleen geselecteerd uit de eigen collecties van Paleis Het Loo en de Koninklijke Verzamelingen, maar ook uit de grote hoeveelheid portretten in stadhuizen en andere (semi-)overheidsgebouwen in het land.

De tentoonstelling is tot en met 30 augustus 2009 te bezichtigen.
Provincie:
Tag(s):