vrijdag, 5. juni 2009 - 16:11

Landmachtdagen van start

Amersfoort

De landmachtdagen zijn vrijdag van start gegaan. De vrijdag was speciaal voor scholen, familie, genodigden en bewoners uit Soest en Soesterberg. Hét jaarlijkse landmachtevenement vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2009 op de Bernhardkazerne te Amersfoort en het nabijgelegen oefenterrein de Vlasakkers.

Ook dit jaar wordt de beproefde formule toegepast van static shows, demonstraties en veel activiteiten waarbij bezoekers zelf de handen zelf uit de mouwen kunnen steken. Alle facetten van het werk van de landmacht komen aan bod aan de hand van het thema 'Ontdek de kracht van ons team'. Bezoekers zullen een veelzijdige werkgever zien die een belangrijke bijdrage levert aan het Nederlandse vredes- en veiligheidsbeleid.

Tijdens de Landmachtdagen kan het publiek ook kennis maken met vrijwel alle onderdelen van landmacht, waaronder het organiserende Operationeel Ondersteuningscommando Land (OOCL). Het OOCL bestaat officieel sinds 1 januari 2009 en is ontstaan door het samengaan van 1 Logistieke Brigade en 101 Gevechtssteunbrigade.

Beiden dagen zijn op twee terreinen diverse demonstraties, waaronder de Luchtmobiele Brigade en de Combined Armed Teams. Tevens kan men in diverse voertuigen rond rijden.

De organisatie roept de bezoekers op om vooral met het openbaar vervoer te komen. Rondom de kazerne kan men niet parkeren. Wie toch met de auto komt moet parkeren op de vliegbasis Soesterberg (zijde Huis ter Heide) of op de Veemarkt in Utrecht. Vanaf beide locaties rijden pendelbussen. De organisatie verwacht tussen de 100.000 en 120.000 bezoekers.
Provincie:
Tag(s):