dinsdag, 2. juni 2009 - 19:10

Leeuw ontsnapt uit Artis?

Amsterdam

Als er op vrijdag 5 juni 2009 een heleboel sirenes te horen zijn, is er geen leeuw ontsnapt uit Artis! Dan begint namelijk het jaarlijkse evenement “Dreamnight at Artis�

Dan begint namelijk het jaarlijkse evenement “Dreamnight at Artis�. Dit is een speciaal georganiseerde besloten avond in de dierentuin voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie die hier voor speciaal uitgenodigd worden door hun ziekenhuis of instelling.

Dit jaar alweer voor de tiende keer. Deze VIC’s (Very Important Children) zullen in colonnes van hulpverleningsvoertuigen naar Artis komen, begeleid door (politie)motoren met zwaailichten en sirenes. Alle vrijwilligers van Artis en de hulpdiensten zullen dit in hun vrije tijd doen.

Vanaf 16.30 uur rijden de colonnes richting Artis. Sirenes luiden de aanvang van Dreamnight at Artis in. Ongeruste burgers worden verzocht hiervoor geen alarmnummers te bellen! Onze leus is: “Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant!�

Artis sluit haar poorten voor dit speciale besloten feest om 17.00 uur. Bezoekers zullen dan ook vriendelijk verzocht worden de dierentuin te verlaten. Er zullen tijdens Dreamnight at Artis verkeersmaatregelen worden getroffen.

Vanaf 16.00 uur zullen de Plantage Middenlaan, Plantage Kerklaan, Plantage Doklaan en Henri Polaklaan worden afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer zal ter plaatse worden omgeleid. De tramlijnen 9 en 14 zullen tussen het Alexanderplein en het Rembrandtplein worden omgeleid via het Frederiksplein.

Voor de Plantage Middenlaan en Plantage Kerklaan zal tevens een tijdelijk parkeerverbod gelden. Rond 23.00 uur zullen de verkeersmaatregelen weer opgeheven worden.

De pers is op deze avond welkom en kan zich tussen 18.00 en 19.00 uur melden bij de perscontainer op de Plantage Middenlaan ter hoogte van de Plantage Westermanlaan. Hier zal de pers te woord worden gestaan door voorlichters van het Dreamteam en/of de hulpdiensten.

De pers wordt dringend verzocht de privacy van de VIC’s te respecteren en geen beeldmateriaal van hen te maken waarop zij herkenbaar zijn. Voor vragen kunt u contact opnemen met het Dreamteam op telefoonnummer: 06-45795034 of met bureau communicatie van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland op telefoonnummer 020-5593680.
Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.dreamnightatartis.nl.
Provincie:
Tag(s):