vrijdag, 5. juni 2009 - 22:05

Man doodgeschoten in Tilburg

Tilburg

De politie heeft vrijdag een Team Grootschalige Opsporing geformeerd naar aanleiding van een dodelijk schietincident. De schietpartij vond even na 17.00 uur plaats in de Tartinistraat.

Vrijdagmiddag kreeg de politie om 17.10 uur melding van een schietpartij in de Tartinistraat. Hier zou een man beschoten zijn. De daders waren er vandoor gegaan in een auto.

Het slachtoffer lag op het moment van de melding op straat. Politie en ambulance snelden ter plaatse. Ambulancepersoneel heeft nog getracht de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

Aan de hand van de melding ging de politie op zoek naar de vluchtauto. Op de Heikantlaan werd rond 17.45 uur een voertuig aangetroffen dat voldeed aan het signalement. De twee inzittenden zijn aangehouden.

Het gaat om een 20-jarige man en een 38-jarige man, beiden afkomstig uit Tilburg. De verdachten waren niet gewapend bij hun aanhouding. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Na de melding werd de Tartinistraat aan verschillende kanten afgezet met zwarte hekken om de hulpdiensten de ruimte te geven om rustig en secuur hun werk te kunnen doen. Technisch rechercheurs stelden een sporenonderzoek in en er werd direct een buurtonderzoek opgestart.

Update
Inmiddels heeft de politie de identiteit van de man bekendgemaakt. Het gaat om een 45-jarige man uit Tilburg.

Zaterdag zal sectie worden verricht op het lichaam. Dit gebeurt bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.

De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing geformeerd van circa 25 rechercheurs. Het onderzoek wordt geleid door een Officier van Justitie.

Direct na de schietpartij werd vrijdagmiddag de Tartinistraat aan meerdere kanten afgezet. Er werd een sporenonderzoek en een buurtonderzoek ingesteld. De politie zal zaterdag doorgaan met het buurtonderzoek. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht zich te melden via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):