donderdag, 18. juni 2009 - 19:05

Man met helm mishandeld

Roermond

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandeling aan de Schaapsweg in Sint Odiliënberg. Hierbij is een 57-jarige man uit Melick met een helm geslagen en is zijn auto vernield.

De man reed die avond met zijn personenauto over de Schaapsweg - Jezuïetenstraat. Toen hij zijn voertuig op de weg wilde keren en hij daarom aan de zijkant van de weg stopte, kreeg hij het aan de stok met een furieuze scooterrijder. De 57-jarige man uit Melick stapte uit zijn auto en er ontstond een woordenwisseling tussen beiden. Deze escaleerde en de scooterrijder sloeg de man uit Melick met een helm boven op zijn hoofd, waardoor hij een bloedende hoofdwond opliep. Het slachtoffer stapte weer in zijn auto, maar de scooterrijder was nog zo kwaad, dat hij met zijn helm een ruit van de auto kapotsloeg en een deuk in de bumper schopte.

In Roermond is woensdagavond een 38-jarige man uit die plaats aangehouden, op verdenking van zware mishandeling van een 57-jarige plaatsgenoot.

Het slachtoffer fietste die avond in de richting van de Bredeweg en stopte voor het kruispunt, toen er een scooter naast hem stopte. Op deze scooter zaten twee mannen, waarvan diegene achterop de scooter iets riep in de richting van de 57-jarige man. Deze reageerde hier niet op, waarna de bestuurder van de scooter afstapte en de man zonder enige aanleiding meerdere malen met gebalde vuist in zijn gezicht sloeg. Daarna stapte de verdachte weer op zijn scooter en reed rustig weg.

De politie heeft de 38-jarige verdachte van de mishandeling dankzij een goed signalement even later aangehouden en in verzekering gesteld. Bij zijn insluiting bleek de verdachte onder invloed van alcohol te zijn en bleek hij nog een groot aantal boetes open te hebben staan. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):