zaterdag, 4. april 2009 - 15:57

Man opgepakt vanwege geweld tegen echtgenote

Raamsdonkveer

De politie heeft een 44-jarige man uit Raamsdonksveer opgepakt op verdenking van poging tot doodslag op zijn 42-jarige echtgenote. Het geweldsdelict vond plaats in de nacht van vrijdag 3 april op zaterdag 4 april in hun woning in Raamsdonksveer.

De politie had eerder op de avond al moeten bemiddelen bij een ruzie tussen het stel. Rond 01.30 uur liep het opnieuw uit de hand, waarbij de verdachte een mes gehanteerd zou hebben.

Hij wilde zijn vrouw met een keukenmes te lijf gaan. Doordat hij ten val kwam, raakte de vrouw niet gewond. De man was daarna gevlucht, waarbij de politie hem onderweg tegenkwam.

Bij zijn arrestatie had de verdachte het bewuste mes nog in zijn bezit en was stevig onder invloed van alcohol.

De politie onderzoekt wat er precies is voorgevallen. In het belang van het onderzoek is de verdachte in verzekering gesteld. Hij wordt a.s. maandag voor de rechter-commissaris geleid.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd.

Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partnerrelatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de
bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl
Provincie:
Tag(s):