vrijdag, 1. mei 2009 - 11:37

Man overlijdt bij ongeval tijdens achtervolging door politie

Nijverdal

Donderdagavond rond 18.40 uur is een 36- jarige man uit Nijverdal overleden na een eenzijdig ongeval. De bestuurder reed met zijn auto over de Holterweg. Dit betreft een zandweg. Waarschijnlijk verloor de man, door de hoge snelheid, de macht over het stuur. Hij raakte met de linkerzijde van zijn auto een boom en kwam daarna tot stilstand. De man was vermoedelijk op slag dood.

Op het moment van het ongeval werd de man achtervolgd door de politie. Om het onderzoek zo objectief mogelijk te laten plaatsvinden, stelt de Verkeersongevallenanalyse van de regiopolitie IJsselland een onderzoek in.

Uit eerste verklaringen van getuigen is af te leiden dat de 36-jarige man samen met een andere man bij een horecagelegenheid vertrok en in zijn auto stapte. Personeel en omstanders hebben geprobeerd de man te beletten te vertrekken omdat zij vermoedden dat de man veel alcohol zou hebben gedronken. De 36-jarige man wist toch weg te rijden, waarbij hij een andere auto aanreed. Via de Grotestraat en de Smidsweg ging de man ervandoor. Op dat moment was er een politieauto op de Grotestraat nabij de horecagelegenheid en die heeft onmiddellijk de achtervolging ingezet. Op de Holterweg verloor de 36-jarige bestuurder de macht over het stuur, waardoor hij links van de weg een boom raakte en de auto over de kop sloeg. De 35-jarige bijrijder uit Nijverdal is aangehouden omdat hij de hulpverlening hinderde. Hij is overgebracht naar Hengelo, waar hij is ingesloten.
Provincie:
Tag(s):