woensdag, 15. april 2009 - 16:58

Man schiet met luchtbuks op krakers pinautomaat

Nijnsel

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 15 april rond 03.00 uur geprobeerd een pinautomaat aan de Azaleastraat op te blazen. Een omwonende die wakker werd door de knal heeft de verdachten verjaagd door op hen te schieten met een luchtbuks. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Luchtbuks
De 40-jarige man die door de explosie wakker werd heeft de verdachten toegeschreeuwd om hun kraakpoging te staken. Toen zij hier geen gehoor aan gaven pakte de man zijn luchtbuks en schoot een paar keer op de verdachten. De verdachten zijn toen op de vlucht geslagen.

Mogelijk vervolging schutter
Het is niet bekend of de man iemand geraakt heeft. De luchtbuks van de man is inbeslaggenomen voor onderzoek. Hij is in principe verdacht van een strafbaar feit. In een later stadium zal in overleg met justitie bekeken worden of de man vervolgd wordt voor zijn daad.

Explosieven
Met een onbekend soort explosieven probeerden de verdachten de hele automaat op te blazen. Door de explosie raakte de constructie van de zogenaamde OLGA (Openbare Locatie Geld Automaat) weliswaar ontzet, maar het kluisgedeelte kon niet geopend worden. Er kon dus niets worden ontvreemd.

De verdachten vertrokken in een auto nadat ze zich betrapt voelden door getuigen die op de herrie reageerden. De explosie gaf namelijk een harde knal. De onbekende daders zijn nog voortvluchtig.

EOD
Het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht deed woensdagmorgen onderzoek aan de automaat om er zeker van te zijn dat er geen explosiegevaar meer aanwezig was. Dat bleek inderdaad niet het geval.

Getuigenoproep
De politie is een uitgebreid onderzoek gestart om de daders te achterhalen en vraagt getuigen om zich te melden bij de politie via het landelijk politienummer 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000
Provincie:
Tag(s):