woensdag, 11. februari 2009 - 20:30

Medewerkster dienst Handhaving opzettelijk bijna aangereden

Zaandam

Een 53-jarige medewerkster van de dienst Handhaving van de gemeente Zaanstad deed dinsdag 10 februari aangifte van poging doodslag/poging zware mishandeling. Een bestuurder van een auto trok zich niets aan van haar aanwijzingen en reed met hoge snelheid op haar af. Door weg te springen wist zij zichzelf net op tijd te redden.

De vrouw had maandag 9 februari omstreeks 15.00 uur op de kruising Peperstraat- A.F. Savornin Lohmanstraat tijdens haar werk een bestuurder van een zwarte Mercedes aangesproken op zijn verkeersgedrag. De man had op de Westzijde een verkeersbord met verplichte rijrichting genegeerd.

Ook negeerde hij een paar maal een bord met een geslotenverklaring op het moment dat hij in de richting van de Gedempte Gracht reed. De bestuurder trok zich niets aan van de aanwijzingen van de vrouw. De man gaf daarentegen flink gas en reed met hoge snelheid op haar af. Door opzij te springen kon zij zichzelf net op tijd in veiligheid brengen.

De automobilist reed weg en is voor het laatst gezien op de Wilhelminabrug. Het gaat op een man met een getinte huidskleur met een leeftijd van tussen de 30-37 jaar oud. Hij had donker golvend achterovergekamd haar met veel gel erin.

De man droeg een zwart leren jasje en een zwart wit shirt. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Zaandam-Centrum via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):