woensdag, 27. mei 2009 - 13:14

Meisje (7) ontvoerd in Ede

Ede

Het 7-jarig meisje Katja Leendertz is woensdagochtend, kennelijk tegen haar wil, rond 10.25 uur in een auto geduwd vanaf een schoolplein aan de Veenderweg in Ede.

Het gaat om een grijze Opel Zafira met in het kenteken de karakters '57' en een 'X'. Het meisje heeft een slank postuur, lang donkerblond haar in een staart en bruin/grijze ogen. Ze droeg een rode jas.

Politieonderzoek
Een team van een tiental politiemensen houdt zich inmiddels met de zaak bezig. Zo wordt er onder meer buurtonderzoek gedaan rondom de school vanwaar het meisje verdwenen is. De technische verricht sporenonderzoek.

Tips binnengekomen
Inmiddels zijn er naar aanleiding van het Amber Alert tientallen tips binnengekomen. Deze gaan vooral over het kenteken en de auto waarmee het meisje zou zijn meegenomen. Deze tips onderzoekt de politie op bruikbaarheid.

Ook een Burgernetmelding (vergelijkbaar met SMS alert) is uitgedaan waarmee 1996 Edese burgers zijn bereikt; daarvan hebben er 6 een reactie gegeven.

Update:Politie treft Opel Zafira aan
Op 27 mei is in de middag in Ede een Opel Zafira aangetroffen, soortgelijk aan de auto die mogelijk betrokken is bij de ontvoering van het meisje uit Ede. De auto is veiliggesteld en wordt onderzocht op sporen. Het onderzoek moet uitwijzen of er een verband bestaat met de zaak.

Update:'Ontvoering in relationele sfeer'
De politie in Ede heeft in het onderzoek naar de ontvoering van het zevenjarige meisje een aantal vorderingen gemaakt. Op basis van het onderzoek heeft de politie het vermoeden dat de ontvoering heeft plaatsgevonden in de relationele sfeer.

Volgens De Gelderlander zou het gaan om de vader van het meisje. De man zou uit Nederland komen en woonachtig zijn in de Verenigde Staten.

Burgers die meer weten, worden opgeroepen zich te melden bij de politie op 0900-8844 of (als men anoniem wil blijven) op 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):