dinsdag, 15. december 2009 - 11:45

Mies Bouwman krijgt Gouden Televizier Oeuvre Ring

Amsterdam

Tijdens de feestelijke opnames van Mies, 80! in Hoorn heeft de grande dame van de Nederlandse televisie, Mies Bouwman de Gouden Televizier Oeuvre Ring ontvangen. Joop van den Ende heeft deze persoonlijk aan haar uitgereikt.

'Mies Bouwman is een televisie-icoon. Ze heeft een grote staat van dienst en ontzettend veel betekend voor de Nederlandse televisie. Daarom verdient zij, na Willem Duys in 1974, deze bijzondere Televizier-Ring'. Aldus Peter Houben Hoofdredacteur Televizier.

Tal van vrienden, collega’s uit het vak en familie waren aanwezig. De AVRO zendt deze avond vol verrassingen en prachtige optredens uit op 30 december om 20.30 uur op Nederland 1.

Mies was op 16 oktober 1951 één van de eerste omroepsters op de Nederlandse televisie en groeide in de loop der jaren uit tot een televisiepersoonlijkheid van formaat. Ze stal de harten van het publiek met de televisieactie Open het Dorp in november 1962 en bleef jaren aan de top met programma’s als Mies en scene, Mies, Zo is het toevallig ook nog eens een keer, Een van de acht en In de Hoofdrol.
Categorie:
Tag(s):