woensdag, 25. februari 2009 - 13:28

Negen doden en meer dan tachtig gewonden

Schiphol

Bij de vliegtuigcrash in de nabijheid van Schiphol zijn woensdag negen mensen om het leven gekomen. Dit maakte de loco-burgemeester van de Haarlemmermeer bekend tijdens een persconferentie.

Tachtig gewonden waarvan zes levensgevaarlijk
Naast de doden zijn er meer dan tachtig gewonden gevallen, waarvan er 25 zwaargewond en nog eens zes mensen in kritieke toestand in een van de ziekenhuizen liggen. Daarnaast zijn er ook nog eens 31 gewonden waarvan de verwondingen nog niet zijn vastgesteld. Volgens de loco-burgemeester is de eerste prioriteit om de gewonden te verzorgen en de overlevenden te herenigen met hun familie of vrienden.


1e reactie Minister Eurlings
Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat laat in een reactie weten dat zijn gedachten uit gaan naar de mensen die in het vliegtuig zaten. En zeer zeker ook naar allen die nu in onzekerheid verkeren over het lot van hun geliefden en vrienden.

Veiligheidseisen
Het ministerie laat weten dat Turkish Airlines voldoet aan de veiligheidseisen die op Schiphol van kracht zijn. De toedracht van dit ongeluk zal nauwkeurig worden onderzocht.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):