vrijdag, 8. mei 2009 - 18:26

Nominaties Jos Brink prijs bekend gemaakt

Amsterdam

Voor de allereerste keer wordt op zondag 17 mei de Jos Brink- prijs uitgereikt door minister Plasterk. De jury, die bestaat uit Wim van de Camp (voorzitter), Sonja Barend, Claudia de Breij, Sophie Hilbrand en Erwin Olaf, heeft de vijf genomineerden alvast bekendgemaakt. De Jos Brink-prijs is een regeringsprijs die eens in de twee jaar kan worden uitgereikt.

Genomineerden zijn:

- De gelegenheidscoalitie rond de openstelling van het burgerlijk huwelijk, bestaande uit de initiatiefnemers Jan Wolter Wabeke en Henk Krol, en verder uit Kees Waaldijk, Loes Gijbels, Frans Stelloo en Gerard Kuijpers, die een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan dit initiatief.
- De Vereniging Orpheus (www.orpheushulpverlening.nl).
- De Stichting PANN (www.pann.nl).
- Henk Krol.
- Boris Dittrich.

De uiteindelijke winnaar zal de prijs - 10.000 euro en een kunstwerk - op zondag 17 mei, de internationale dag tegen homofobie, uit handen van minister Plasterk ontvangen in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De prijs is gericht op mannen, vrouwen, groepen of instellingen die een fundamentele bijdrage hebben geleverd aan de verbetering van de positie van homoseksuelen – daaronder worden verstaan: lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mannen en vrouwen en transgender personen.
Categorie:
Tag(s):