donderdag, 10. september 2009 - 15:31

Onrust in Schiedamse wijk na ontucht

Rotterdam

Afgelopen maandag heeft de politie een 16-jarige jongen aangehouden in Schiedam Noord die wordt verdacht van het plegen van schennis en ontuchtelijke handelingen in de wijk. Op dit moment doet de politie onderzoek in deze zaak.

De aanhouding zorgde voor veel onrust onder de bewoners. In overleg met de ouders van de verdachte, Gemeente Schiedam, politie en andere hulpverleners werd uiteindelijk besloten dat herhuisvesting van het betreffende gezin de beste oplossing was.

Daarnaast heeft de politie besloten om, in navolging van de bijeenkomst georganiseerd door de Gemeente Schiedam, een informatieavond te organiseren voor betrokken gezinnen.

Tijdens deze besloten bijeenkomst krijgen alle betrokkenen voorlichting over de te volgen procedure, het doen van aangifte en de mogelijke effecten hiervan op het kind en de rest van het gezin. Tevens zijn een advocaat en een psycholoog aanwezig voor eventuele vragen.
In het aangiftebeleid van de politie krijgen personen een individueel intakegesprek waarbij informatie wordt gegeven over het doen van aangifte en de mogelijke procedure. Daarna volgt mogelijk een aangifte.

Omdat de politie beseft dat deze zaak een grote impact heeft op de gezinnen en de omgeving is er in dit geval voor gekozen om een gezamenlijke intake te doen op woensdagavond 16 september op politiebureau Schiedam, aldus een woordvoerder van de politie.
De betrokken gezinnen worden persoonlijk telefonisch benaderd om aanwezig te zijn bij de bijeenkomst.
Provincie:
Tag(s):