zondag, 29. maart 2009 - 13:09

Op zoek naar de gouden tip

Politie Flevoland zet alle zeilen bij om de dader of daders te pakken te krijgen van de steekincidenten in Lelystad.

Komende week op dinsdag 31 maart zal om 21.50 uur op Ned. 1 in het programma 'Opsporing Verzocht' van de AVRO uitgebreid aandacht besteed worden aan de vier steekincidenten.

Alle steekincidenten zijn in scene gezet en de politie hoopt dat mensen aan de hand van de beelden mogelijk informatie hebben die leidt tot de aanhouding van de dader of daders. De herhaling van dit programma is op woensdag 1 april om 10.05 uur op Ned. 2.

Politie Flevoland is vanaf vrijdagmiddag bezig om Lelystedelingen op te roepen naar het programma te gaan kijken door middel van een flyer.

Ook zaterdagmiddag is door de toezichthouders van 'Perspectief' in het centrum van Lelystad geflyerd. Jongeren van het Veilig Op Straatproject hielpen ook mee.

Beloning
De Hoofdofficier van Justitie in Lelystad heeft een beloning uitgeloofd voor de tip(s) die leidt/leiden tot de aanhouding van de dader/daders. Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht' wordt de beloning bekendgemaakt.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam op telefoonnummer 0900 – 8844. Ken jij de dader of kent de dader jou? Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Lelystad is (SMS)alert
Via een flyeractie vroeg de politie Lelystedelingen zich aan te melden voor SMS-alert. Bij een incident in hun of het aangrenzende postcodegebied worden burgers dan opgeroepen alert te zijn.

Zo kunnen burgers dus zelf actief en veilig meehelpen door een extra paar 'ogen en oren op straat' te zijn. Hier gaven zij massaal gehoor aan. Dagelijks meldden 500 tot soms zelfs bijna 1000 Lelystedelingen zich aan voor SMS-alert.

Ook naar aanleiding van het signalement en de compositietekening van het vierde steekincident kreeg de politie enkele tientallen tips binnen die het rechercheteam op dit moment nog druk aan het onderzoeken is.
Provincie:
Tag(s):