woensdag, 25. februari 2009 - 21:39

Op zoek naar Oek

Hoogeveen

De zoektocht naar Oek nadert zijn eind, maandag 2 maart strijden negen kinderen om de hoofdrol in de gelijknamige musical. Tijdens een spannende show in Theater de Tamboer wordt bepaald welke jongens en meisjes de rol van het prehistorische jongetje mogen vertolken. TV Drenthe zendt de finaleshow uit op woensdag 4 maart vanaf 18.35 uur.

Al zeven weken volgt TV Drenthe de zoektocht naar hoofdrolspelers voor de musical Oek. Meer dan driehonderd kinderen deden auditie en tweeënzeventig kinderen werden uitgekozen voor de masterclasses spel, dans en zang. Na wekenlang hard oefenen, staan de grootste musicaltalenten nu in de grote finale in Hoogeveen. De negen finalisten proberen daar om een vakjury al zingend en spelend te overtuigen van hun talent en geschiktheid voor de hoofdrol. De jury bestaat uit musicalkenner Jacques d’Ancona, regisseur Bert Schuiling en theatermaker Wim Maters. Zij beslissen wie er vanaf oktober als Oek gaat optreden in twintig theaters in Noord- en Oost-Nederland.

De musical Oek is geschreven door Wim en Marion Maters (tekst) en Maarten Peters (muziek). De basis van het figuurtje Oek is gelegd door Hein Klompmaker. Als directeur van het Hunebedcentrum in Borger bedacht hij dit prehistorisch jongetje om te gebruiken in een reeks prentenboeken voor kinderen. In de musical Oek lopen de prehistorie en de hedendaagse tijd naast elkaar. De spelers zijn kinderen vanaf acht jaar en volwassenen.

De finale van Op zoek naar Oek wordt gehouden op maandag 2 maart vanaf 19.00 uur in Theater de Tamboer in Hoogeveen. Kaarten voor de show zijn te koop aan de kassa van De Tamboer.
Provincie:
Tag(s):